Van werkgeluk tot carrière maken: 7 x de leukste podcasts om te luisteren voor officeprofessionals

Tijdens het wandelen, in de auto (op vakantie) of wanneer je kookt, het gras maait of de was doet: een podcast in je oren maakt alles leuker. Het is niet alleen een fijn tijdverdrijf, maar ook een makkelijke manier om nieuwe dingen te leren en jezelf te ontwikkelen. Daarom hebben wij de 7 leukste podcasts voor officeprofessionals op een rij gezet. Van werkgeluk en zelfontwikkeling tot financiën en carrière maken. Er zit voor iedereen wat bij om lekker naar te luisteren én van te leren:

De Minder Werken Podcast

Hoe ga je als avondmens om met een 9-5 mentaliteit? Hoe leer je onderhandelen? En hoe ga je om met schuldgevoel als werkende ouder? Zomaar een paar vragen die besproken worden in de Minder Werken Podcast. Journalist Anna van den Breemer presenteert de afleveringen waarin je iedere maand nieuwe inzichten krijgt op het gebied van werk(geluk). Inmiddels zijn ze bezig aan een tweede seizoen, dus je hebt alvast wat afleveringen om uit te kiezen!

Luister hier naar de nieuwste aflevering. 

Happy @ Work Podcast

Neuroosycholoog en coach Sandy van Aert behandelt iedere aflevering een thema rondom werkgeluk, stress op je werk en carrière. In meer dan 300 afleveringen (en iedere maand komen er nieuwe bij) neemt ze je op een nuchtere manier mee in wetenschappelijke inzichten over deze thema’s. Hoe ga je bijvoorbeeld zonder stress op vakantie? En hoe kun je grenzen aangeven op je werk? Sandy’s afleveringen duren meestal 10-20 minuten, dus ideaal voor een korte wandeling of tijdens het stofzuigen! 

Luister hier naar de Happy@Work podcast

Leestip: Werkstress? 5 tips die jou gaan helpen als Office Manager

Omdenken Podcast

Kun je het probleem oplossen? En kan dat misschien op een andere manier dan je eerst dacht? Kun je ‘omdenken’? Dat zijn vragen waar Berthold Gunster samen met zijn gasten uit wil komen. Iedere aflevering staat er een nieuwe gast met een nieuw dilemma voor je klaar. Van piekeren en een laag zelfbeeld tot bewijsdrang, geldzorgen en je fysio-oefeningen niet doen: de meest uiteenlopende onderwerpen komen voorbij in deze podcast die je écht even aan het denken zet. 

Wil je liever alleen werkgerelateerde afleveringen luisteren? Ook daar maakte Berthold Gunster een podcastserie over: Omdenken op het werk. Daarin interviewt hij innovatieve denkers en mensen die het nét even anders doen in het werkende leven. 

Hier luister je de Omdenken Podcast

En hier luister je alle afleveringen over Omdenken op je werk

Psychologie van Succes Podcast

Helaas zijn ondernemers Albert Sonnevelt en Tonny Loorbach gestopt met deze podcast, maar gelukkig voor ons staan er nog meer dan 200 afleveringen online om te luisteren tijdens een lange autorit of op een strandbedje aan zee. In deze podcast bespreken de mannen met een grote dosis humor alles wat te maken heeft met succes, persoonlijke ontwikkeling en groei in je leven en je werk. Afleveringen gaan onder andere over hoe je meer tijd overhoudt, hoe je jezelf motiveert en wat je kunt doen aan please-gedrag. 

Bekijk en luister alle afleveringen via deze link

De Werkprofessor

Een must-listen voor iedere assistent en Office Manager als het op werk aankomt. Succesvolle zakenvrouw Wendy van Ierschot gaat iedere week in gesprek met een professional over relevante onderwerpen op de werkvloer: hoe bouw je een sterk team? Hoe kun je meesterlijk solliciteren op een baan die je écht wilt hebben? En wat voor invloed heeft Artificial Intelligence (AI) op jouw werkgebied? Een ideale podcast om op de hoogte te blijven van de laatste trends én jezelf te ontwikkelen als professional. 

Luister hier naar de laatste aflevering

Drive – Mark Tuitert Podcast

Luister je graag naar inspirerende verhalen? Dan is de podcast Drive van Mark Tuitert er eentje voor jou. In deze podcast interviewt de oud topschaatser mensen die een enorme drive en ambitie hebben in het leven. Hij spreekt onder andere met topatleten als sprinter Usain Bolt en shorttracker Suzanne Schulting, maar ook met bekende Nederlanders als Arie Boomsma en Eva Jinek. Zij vertellen je hoe ze hun dromen en doelen hebben bereikt. Gegarandeerd inspiratie!

Luister hier naar de podcast:

Leestip: Eerste hulp bij spoedklussen op kantoor: 4 timemanagementtips

Over geld praat je niet

Wat voor financiële doelen je ook hebt: geld is een belangrijk onderdeel van ons bestaan. Maar erover praten? Ho maar. Daar brengen journalisten Aaf Brandt Corstius en Vincent Kouters verandering in. Met uiteenlopende afleveringen over beleggen, sparen, FIRE, bespaartips en huizen kopen praten zij juist heel veel over geld. Een fijne podcast als je graag méér met je geld wilt doen of wilt besparen!

Luisteren doe je hier.